Kork isolering

Expanderad kork är en helt naturlig produkt som är tillgänglig i form av isoleringsplattor. Produkterna tillverkas i ånga av korkgranulat. Tryckvärmebehandling dröjer nästan 20 minuter. Hela processen sker vid 335 plusgrader. På grund av en sådan hög temperaturs påverkanisoleras ett naturligt bindemedel, dvs. en suberin, från granulatet. På så s...

Expanderad kork är en helt naturlig produkt som är tillgänglig i form av isoleringsplattor. Produkterna tillverkas i ånga av korkgranulat. Tryckvärmebehandling dröjer nästan 20 minuter. Hela processen sker vid 335 plusgrader. På grund av en sådan hög temperaturs påverkanisoleras ett naturligt bindemedel, dvs. en suberin, från granulatet. På så sätt smälter korken ihop för att bilda block av det svarta agglomeratet. I senare etappen skärras endast uppstådda brädor enligt ett visst format och tjocklek.

Expanderade korkplattor är unika produkter som inte innehåller skadlig polyuretan. Materialet är ekologiskt och har mycket goda isoleringsegenskaper.

Expanderad kork och dess värdefulla egenskaper

Den största fördelen av expanderad kork är utan tvivel dess naturalitet som orsakar att produkterna är dominerande på marknaden. Under fördelar av isoleringsplattor kan man nämna bl a:

- ekologiskt ursprung,

- obegränsad hållbarhet,

- fuktbeständighet,

- förmåga att motstå brand,

- isoleringsegenskaper och ljuddämpande egenskaper

- värme- och vibrationsdämpande egenskaper

- konstanta tekniska parametrar oavsett tidens gång

- helt säkerhet (även vid brand utsöndrar korken inga skadliga ämnen)

- hög motståndskraft mot gnagare, insekter och kemikalier,

- möjlighet att fullständigt återvinna korken.

Vad kan akustisk kork i form av expanderade korkplattor vara lämplig för?

Fenomenet med expanderade isoleringsplattor är att de kan ha flera användningsområden. Expanderad kork lämpar sig perfekt som:

- värme- och ljuddämpande isoleringsmatta för tak, väggar och golv,

- som isolering för olika typer av takkonstruktioner (sluttande tak och plantak, såsom "gröna tak"),

- värmeisolering för utrymmen,

- dämpning av vibrationer från maskiner och anläggningar

- vid byggandet av terrarier och terrariehållning

- vid slutbehandling och inredning av hus och lägenheter (även utanför), osv.

Effektiv värme- och ljuddämpande isolering tack vare användning av expanderad kork

Kork är en produkt tack vare vilken du kan bl a spara mycket värme! Tror du inte? Prova det själv! Varje kubikcentimeter av kork har cirka 40 miljoner celler som är fyllda med luft. Detta resulterar med att råmaterialets värmeledningsförmåga uppgår 0,037 W / mK. Det här är en bra nyhet för dem som vill lite spara. Korkens värmeisoleringsförmåga säkerställer att värmen hålls inuti, och den kalla uteluften kan inte tränga in. Med den expanderade korken som monteras på väggen kan du vara säker på att väggen blir varm även när det är frostigt ute.

Den akustiska isoleringen är också en ovärderlig korkens egenskap. Expanderade korkplattor hjälper dig effektivt isolera din integritet från grannens nyfikenhet. Ingen mer nyfiken granne som ständigt lånar sitt öra för att höra vad du pratar om och vad du gör! Vi rekommenderar dock att du inte gör några slutarbeten på plattor som är monterade på väggarna. Den oregelbundna strukturen sprider ljudet mycket bättre och dämpar ekot som uppstår i rummet. Men om du inte gillar korken utan slutbehandling, kan du använda dekorativa eller tekniska plattor som inte bara skyddar din integritet, utan fungerar också som en dekoration.

Ljuddämpande isoleringsmatta – basta sätt att dämpa ljudet i utrymmen

Om området där du bor inte är tyst, tänk på att använda expanderad kork! Ekologiska plattor är utmärkt ljudisolering som dämpar allt ljud som utsänds från utsidan. Användningen av tak- och väggpaneler dämpar helt enkelt ett rum där du äntligen kan känna dig bekväm. Bullret från utsidan kan vara väldigt irriterande, särskilt när vi inte påverkar det.

Expanderade korken är därför en perfekt lösning för sovrummet. Tack vare dem är din sömn lugn, och på morgonen är i full styrka efter en god natts sömn! Vi rekommenderar användning av en struktur som består av en expanderad isoleringsplatta (ca 20 - 50 mm), ett litet tomt utrymme som är fyllt med luft (eller ett lager mineralull) och en gipsskiva (eller OSB-skiva).

Expanderad kork: isolering av vibrationer

Isolering av vibrationer är nästa egenskap av expanderad kork. Genom att du använder produkten, kan du förhindra att vibrationer, som orsakas av t ex tunga maskiner, sprids på en viss yta. Expanderade korkplattor används mest inom industrin för att dämpa vibrationerna som orsakas av anläggningar och maskiner. Detta är dock inte den enda fördelen med korken. Råmaterialet är också mycket motståndskraftigt mot oljiga ämnen, vilket är anledningen till att det också ofta används inom bilindustrin.

Expanderade korkplattornas egenskap, dvs. isolering av vibrationer kan också användas för hemmabruk, med en kork som bas under golvet. Tack vare detta kan du dämpa stegljudet och ljudet av fallande föremål.

Hur monteras expanderad kork?

Expanderade korkplattor monteras mycket enkelt. Detta är tack vare detta naturliga råmaterials flexibilitet och elasticitet. För att montera expanderad kork rekommenderas ett speciellt lim W160 eller W220 som vi också har i vårt sortiment. Det behöver inte vara korklim utan kan också vara monteringslim, cementlim eller polymerlim. Var vid inköp uppmärksam att det är ett kontaktlim. Vad innebär det? Ett kontaktlim är ett lim som fäster snabbt bägge ytor med varandra, vilket orsakar att ditt arbete är mycket enklare. Detta är mest ekonomiskt sätt att montera kork. Tänk på att det behövs ca 100 g lim för att tejpa en isoleringsplatta. Om du vill montera ca 10 plattor, behöver du ca 1 kg korklim. För att montera plattor på taket, använd pluggar som gör anslutningar mellan plattorna ännu starkare.

Expanderad kork vid slutbehandling och inredning av inneutrymmen

Slutbehandling av ytor som är täckta med expanderad kork är valfri. Du kan täcka de med gipsskiva, OSB-skiva, gipsputs eller måla (t ex med bets, färg eller lack). Det beror på om du vill visa eller täcka korkens naturliga struktur. Du kan också låta den vara obearbetad. Denna lösning har också fördelar (t.ex. korken kan fungera som en korktavla). I det här fallet är frågan om smak viktig. Vi vet mycket bra att smaker inte diskuteras! En sak är säker – korken i huset ger inneutrymmen charm och skapar en fantastisk atmosfär.

Kork – ekologi i sin rena form

Expanderad kork är en långsiktig investering. Denna ekologiska produkt utsöndrar varken föroreningar eller visar ingen miljöfarlig inverkan. Tack vare sina värdefulla egenskaper gör det stora besparingar. Vi uppmuntrar dig att köpa naturliga korkprodukter som är en hållbar investering för framtiden. Om du köper i vår butik, kan du vara säker på att du köper produkter av högsta kvalitet!

I vårt sortiment hittar du flera produkter som är tillverkade av ekologisk kork. Du kan välja mellan olika mätt på korkplattor och korkarkar såsom korkrullar.

Mer

Kork isolering Det finns 5 produkter.

Visar 1 - 5 av 5 artiklar
Visar 1 - 5 av 5 artiklar