Korkrulle

Korkrulle

Kork som vi erbjuder är en högkvalitativ produkt. Råvara från Portugal är mycket efterfrågad bland kunder. En korkrulle uppstår under processen som beror i att förbinda ekologisk ballast med ett lika naturligt bindemedel. Produkten som uppstår har olik tjocklek, vilket definitivt utvidgar omfattningen av dess tillämpningar. Korken lämp...

Korkrulle

Kork som vi erbjuder är en högkvalitativ produkt. Råvara från Portugal är mycket efterfrågad bland kunder. En korkrulle uppstår under processen som beror i att förbinda ekologisk ballast med ett lika naturligt bindemedel. Produkten som uppstår har olik tjocklek, vilket definitivt utvidgar omfattningen av dess tillämpningar. Korken lämpar sig perfekt för anslagsskåp och anslagstavlor som du kan hänga lappar med viktiga informationer på. Man måste erkänna att korken som utsätts på väggarna ser väldigt estetiskt ut. Alltmer är det ett elastiskt och slitstarkt material som inte bryts upp så snabbt. Se var du kan använda korkrullen och hur dess montering ska genomföras.

Korkrullar – produktens egenskaper och användning

Kork på rullen som finns i vårt sortiment säljs inte på löpmeter utan i stycken. Du kan välja bland korkrullar med längd på t ex 2,5 m, 5 m, 10 m och även 30 m. Var och en korkrulle kan ha olika granuleringsgrader och tjocklek på 0,8 mm – 10 mm. Rullens bredd är 1 m.

Rullar som vi erbjuder skapar ett material som lämpar sig perfekt för anslagstavlor i kork med olika användningsmöjligheter. Kork för anslagstavlor ska ha tjocklek på 10 – 11 mm. Tack vare detta fastnar du bilder eller lappar med viktiga informationer enkelt på tavlan. Korken på rullen fungerar också perfekt som ett ljuddämpande eller uppvärmande underlag för paneler. En intressant lösning är också ett varmt och fläckbeständigt korkunderlägg för skrivbord eller golvmatta av kork i barnens rum. Råvaran skapar behaglig och varm känsla vid beröring. Det viktigaste är att den är antiallergisk. Därför fungerar det perfekt i ditt barns rike!

Korkrullarna lämpar sig också mycket bra för anslagsskåp t ex i kontor, skolor och offentliga byggnader. Tavlor som är gjorda av kork är hållbara och kan användas i flera år. Den anmärkningsvärda bekvämligheten är den självhäftande versionen av korken som orsakar att korkens montering är enklare. Tack vare ett klart skikt av starkt bindande lim kan du enkelt montera korken på vilken plats som helst. Du kan tejpa traditionell kork med ett speciellt lim som du köper i vår butik.

Hur monteras kork på rullen?

Beroende på syftet måste korken på rullen först klippas (helst med en tapetkniv) i lämplig form och storlek. När du förbereder önskad storlek (eller köper i en önskad storlek) kan dess montering utföras på två sätt. Det beror helt på typen av kork. Om det är en traditionell råvara, bör ett speciellt korklim användas för montering, vilket du också hittar i vårt sortiment. Om det är en självhäftande kork, räcker det att ta bort skyddsfolien och fästa korken på den valda ytan.

Observera! Mattan ska läggas noggrant och exakt på den valda ytan, eftersom limskiktet fäster mycket snabbt. Den stora fördelen med en sådan montering är ändå enkel underhåll och renhet.

Det rekommenderas att inte fästa korken med spikar, skruvar och pluggar. Detta är icke nödvändig tillbehör som påverkar estetiken negativt. Tänk på att korken fästas bäst med ett lämpligt lim eller att köpa självhäftande kork.

Andra användningsmöjligheter av kork i styckar

Korkrullar kan ha också andra användningsmöjligheter. Allt beror på din fantasi. Styckar av självhäftande kork kan du använda för att fastna den på köksskåps framsidor, vilket ändrar helt och hållet kökets design och ger det en original karaktär. Kork på rulle är en universell produkt. Den kan användas nästan var som helst (på taket, väggarna, golvet, möblerna osv.). Du kan skapa fina dekorationer av kork som smyckar ditt inomhus.

Korken på rullen lämpar sig perfekt inte bara för byggeri eller dekorering utan den kan också användas i flera andra områden t ex skobranschen (inlägg, häldynor), fisket (delar av fiskespön), modelleringen (modeller), industrin (underläggskivor, tätningar) och även i idrotten (träningsmattor för fitnessövningar). I vårt sortiment hittar du olika produkter som är gjorda av naturkork. Vi uppmuntrar dig att se vårt hela sortiment. Vi är säkra att var och en kund hittar hos oss något som passar hans behov!

Slutbehandling av korksyta

Hur en korksyta slutbehandlas beror framför allt på resultatet som du vill uppnå. Du kan behandla materialet eller lämna det utan behandling. I vart och ett fallet ser korken mycket vackert ut. Vill du återuppliva korkens naturliga struktur eller effektivt gömma det, kan du måla korken med lack, färg eller fläck.

Dig som vill spara både pengar och arbete rekommenderar vi att lämna korken utan att behandla den. En ojämn struktur i samband med korkkorn i olika storlek skapar ett naturligt och originellt klimat i ditt hus. Den korktavlan kommer hela familjenatt använda.

Mer

Korkrulle Det finns 21 produkter.

per sida
Visar 1 - 12 av 21 artiklar
Visar 1 - 12 av 21 artiklar