Korkplatta

Korkplattor

Ekologisk kork från Portugal betraktas som en lyxig dekoration av ett utrymme och som ett oersättligt isoleringsmaterial. Korkprodukter är gjorda av korkgranulat som fogas samman med ett naturligt bindemedel. Korkmattor på rullarna, korkarkar och korkplattor har olika användningsmöjligheter, vilket du kan läsa nedan. Detta naturliga ...

Korkplattor

Ekologisk kork från Portugal betraktas som en lyxig dekoration av ett utrymme och som ett oersättligt isoleringsmaterial. Korkprodukter är gjorda av korkgranulat som fogas samman med ett naturligt bindemedel. Korkmattor på rullarna, korkarkar och korkplattor har olika användningsmöjligheter, vilket du kan läsa nedan. Detta naturliga material kan verkligen imponera. Du måste veta att om du investerar i korken, sätter du på hållbarhet och hög kvalitet!

Korkens egenskaper

Naturlig kork är en ledare bland material med liknande tillämpning. Råmaterialet utmärks huvudsakligen av:

- hög flexibilitet,

- hållbarhet,

- beständighet mot mekaniska skador,

- beständighet mot vatten och fuktbeständighet,

- motståndskraft mot krossning,

- förmåga att motstå brand,

- värme- och ljuddämpande egenskaper,

- 100% naturlighet,

- behaglig yta vid beröring osv.

Plattor, arkar och korkmattor – produkter med olika användningsmöjligheter

Finkorniga, medelkorniga och grovkorniga korkplattor har många tillämpningar. De fungerar bra bland andra som ett underlag under golvet eller som värme- och ljudisolering av väggar. Teknisk kork i form av plattor fungerar också bra som en väggdekoration. Produkten kan även användas för bearbetning (t.ex. vid gravering eller stansning). Liknande tillämpningar har mattor och korkarkar, som bland annat skortillbehör (t.ex. insatser, korkplattor i olika storlekar, marknadsföringsartiklar eller olika typer av tätningar och underlägg är gjorda av. Produkter som erhålls efter produktion är gjorda av plattor och arkar med olika tjocklekar. Det är mycket svårt att kalla här alla korkens tillämpningar och dessutom kan man lugnt säga att den akustiska korken kan användas i varje situation.

 

Korktavla som en inredning av inneutrymmen

Populär isoleringskork kan också fungera som en fin korktavla! Den dekorerar inte bara inredningen vackert utan också är mycket hållbart. Korksarken eller korkplattan kan skäras i vilken storlek och form som helst. Med lite fantasi kan du skapa en mycket originell tavla som faller omedelbart i ögon. Där du hänger tavlan beror på din smak. Den kan monteras (fastas) på väggen eller placeras på ett skrivbord. Men bäst lösning är val självhäftande kork som du snabbt fastar på den valda ytan. Om du däremot vill montera tavlan av en vanlig kork, använd ett speciellt korklim, som du också får i vårt erbjudande.                       

Kork som vi har i sortimentet är en högkvalitativ produkt. Vi  försöker alltid erbjuda våra kunder det bästa. Plattorna, arkarna och mattorna som du har köpt hos oss kan målas och klippas (dessa tunna best med en tapetkniv) hur som helst. Korken lämpar sig också perfekt för att lackera och betsa.

Väggkork – vad kan du vinna med?

Väggplattor som monteras på väggen har många fördelar. Å ena sidan skapar de perfekt värme- och ljudisolering och å andra sidan skyddar de mot mögel och fukt. Därutöver ändrar de radikalt inredning av inneutrymmen. Den grovkorniga ljuddämpande korken orsakar att en bullrig granne, en upptagen gata eller luftljud inte förstör längre vår privata fred. Är bullar intensiva rekommenderas det att tänka på användning av en väggkonstruktion av korkplatta, mineralull eller tomt utrymme såsom av OSB-skiva eller gipsskiva.

Korken som monteras på väggen isolerar vilket utrymme som helst. Ingen mer nyfiken granne som ständigt lånar sitt öra för att höra vad händer i ditt hem. Allt du behöver göra är att investera i grovkornig isoleringskork. Vi rekommenderar en självhäftande version som du enkelt kan installera själv. Observera! Om du vill att ljudet ska spridas bättre i rummet och därmed ekot elimineras, behandla inte korken efter montering. Den oregelbundna strukturen fungerar mer gynnsamt! Ytan kan endast utföras med en dekorativ kork, som också dekorerar väggen.

Storlekar på tillgängliga produkter

Vi erbjuder korkplattor som är jämnt skurna i storlek på 915x610 mm och fritt tjocklek. I vårt sortiment hittar du också korkrullar med längd på t ex 2,5 m, 5 m och 10 m (tredje punkt i menyn på vänster sida). I det här fallet kan kunden välja bland mattorna med tjocklek på 0,8 mm till 10 mm. Vill du ändra din beställning eller har du några frågor om beställning kontakta oss vänligen.

Mer

Korkplatta Det finns 22 produkter.

per sida
Visar 1 - 12 av 22 artiklar
Visar 1 - 12 av 22 artiklar