Kork vägg

Väggkork

Hem är lycklig fristad. Det är här som vi kopplar av efter en hård dag och spenderar tid med våra nära och kära. Därför är det värt att se till att varje ögonblick som tillbringas på denna unika plats inte är distraherad. Buller från utsidan, ljud som kommer från lägenheten av grannar eller fotspår som kommer bakom väggen påverkar inte ...

Väggkork

Hem är lycklig fristad. Det är här som vi kopplar av efter en hård dag och spenderar tid med våra nära och kära. Därför är det värt att se till att varje ögonblick som tillbringas på denna unika plats inte är distraherad. Buller från utsidan, ljud som kommer från lägenheten av grannar eller fotspår som kommer bakom väggen påverkar inte väl avkoppling och vila. Den enda effektiva lösningen för att införa en unik atmosfär i huset är dekorativ väggkork. Denna helt naturliga produkt är en original dekoration av alla inneutrymmen. Mängden texturer, mönster och färger på produkten gör att du kan använda den för att inreda alla rum i både traditionell och modern stil. Korken ger perfekt termisk och akustisk isolering, vilket resulterar i ökad användarvänlighet av våra interiörer. Från idag kan du glömma en högljudd granne eller en upptagen gata. Med ett ord sagt är väggkorken innebärskönhet, elegans, estetik och funktionalitet på en gång.

 

Var kan väggkork användas?

 

Väggar i kork passar perfekt till nästan vart och ett utrymme. Och det finns här ingen överdrift. Ett brett sortiment av produkter tillfredsställer även de mest krävande kunderna.

Tack vare sina egenskaper kan väggkorken användas både i en salong, som i ett kök, ett badrum, såsom i ett förrum och en korridor, där trafiken är mycket hög. Väggar i kork hittar sin användning också i ett så fuktig och varmt utrymme som sauna. Produkten lämpar sig perfekt för ett sovrum, där termisk och akustisk komfort är mycket viktig. Vidare är korkbelag antiallergisk och därmed säker för våra småbarn. Därför kan den monteras i sina barns rum och lekområden utan några bekymmer.

Råvaran skapar en perfekt isolering för utrymmen och tack vare detta skyddar de mot överdriven värmeförlust. Den hamnar också bullernivån som kommer utifrån och dämpar vibrationer och slagljud. Väggar i kork skapar alltid behaglig och varm känsla vid beröring och samtidigt hållbara och motståndskraftiga mot smuts. Tack vare en unik cellstruktur reglerar väggkorken inneutrymmets mikroklimat. När du har monterat den på väggen, glömmer du mögel, svamp och fukt för alltid.

Dekorativ väggkork – är det svårt att hålla den ren?

Väggar i kork ger oss inga problem med att hålla de rena. Väggkorkens yta är tätt redan under produktion med ett vaxskikt som skyddar den mot eventuell smuts. Det är därför lätt att tvätta damm, fett eller smuts av ytan. Allt du behöver göra är att använda varmt vatten med ett milt rengöringsmedel, till exempel diskmedel.

När du har monterat korken på väggen, kan du direkt njuta den. Du behöver inte använda extra impregneringsmedel. Produkten måste också inte extra lackeras, vilket sparar tid och pengar. Det ena vad du kan göra är att impregnera korken med bivax med några månaders mellanrum. Tack vare detta förnyas korkens utseende och ges väggarna friskhet.

Väggkork är ett material som är mycket hållbart och elastiskt vilket orsakar att det inte slits och behåller sina egenskaper under hela användningstiden även om den utsätts för intensiv, daglig användning.

 

Montering av väggkork – vad bör du veta innan du börjar arbeta?

Kork är en produkt vars mätt ändras med minskning av fuktighet. På grund av detta är det viktigt att acklimatisera korkarkar innan du börjar montera de.

Korken lagras och transporteras under olika förhållanden och dessutom rekommenderas att packa ut produkten och lagra den 48 timmar i ett utrymme där den monteras, när den har levererats till kunden. Tack vare detta undvikas att det uppstår sprickor mellan arkarna. En sådan situation kan ske framför allt i vinter när temperaturen utomhus är låg och inomhus hög. När du har väntat den tiden som krävs, kan du börja montera korken på väggarna.

Mätt av arkar som vi erbjuder

Vi erbjuder väggkork med tjocklek på 3 mm och olika unika strukturer, så att var och en kund hittar en produkt som passar honom bäst. Vi har korkarkar i mätt på 600 mm x 300 mm och med bulkdensitet på 260 – 310 kg/m3 i sortimentet.

Ett brett spektrum av väggkorkens färger och mönster ger obegränsade möjligheter att använda den. Produkter med en mångsidig struktur ger inneutrymmet en naturlig och original karaktär som inte kan skapas med något annat dekorationsmaterial.

Mer

Kork vägg Det finns 18 produkter.

per sida
Visar 1 - 12 av 18 artiklar
Visar 1 - 12 av 18 artiklar